Ptujske grajske igre 2016

Skupina Ptujski vitezi

Viteška (vojaška) sekcija ”Ptujski vitezi” je bila uradno ustanovljena v petek, 11. 4. 2014, na skupščini društva. S tem se je izpolnila večletna želja članov društva Mirana Harba in Martine Ajster.
Ker so se člani novo nastale sekcije odločili, da bodo za svoj grb uporabljali Jurijev križ, simbol mesta Ptuj, je tedanja predsednica častnega razsodišča, ustanovna članica in strokovni vodja društva, Marija Hernja Masten, predlagala, da bi bilo najbolj primerno ime za sekcijo ”Ptujski vitezi”, s čimer so se člani društva in sekcije enoglasno strinjali.
Zgodovinsko obdobje sekcije ”Ptujski vitezi” je srednji vek z začetkom renesanse, želimo pa predstavljati vojščake tedanjega časa. Člani naše sekcije so tako, poleg vitezov, tudi paži, oprode, lokostrelci, samostrelci, praporščaki, suličarji in drugi.
Člani naše sekcije se oblačijo v različna srednjeveška oblačila iz čim bolj naravnih materialov, najbolj osnovno in razpoznavno oblačilo sekcije pa je naravno belo/bež pregrinjalo z rdečim Jurijevim križem.
V sekcijo ”Ptujski vitezi” je dobrodošel vsak, ki ga veseli življenje srednjeveških vojščakov, je s svojo opremo pripravljen varovati ptujski grad in knežjo družino ter se izkazati v različnih srednjeveških bitkah.

Več o našem delu si lahko preberete v novicah, kategorija Vitezi.

Not a valid elementor page